Всеки път, когато създавате потребител в Ubuntu, съответната директория се създава в / началния дял на системата. Всеки път, когато премахвате потребител, системата изтрива записи от всяко място, с изключение на съответната директория в / home. Разпределенията на Linux не премахват домашната директория на потребителя, когато потребителят бъде изтрит. Позволете ми да ви напътствам как да премахнете потребител заедно с неговата домашна директория.

За да потвърдите горното изявление, отидете на System> Администрация> Потребител и група опция. Ето диалоговия прозорец, който се показва.

Новите потребители могат да бъдат създадени от бутона Добавяне на потребител и потребителят може да бъде изтрит от бутона Изтриване. Тук е съобщението, което се показва при изтриване на потребителя, се казва, че / home директорията на потребителя няма да бъде премахната.

Сега, за да премахнете потребител заедно с неговата домашна директория, отворете терминала и изпълнете следната команда, за да изтриете напълно потребителя.

sudo deluser -remove-home потребителско име

където "потребителско име" трябва да бъде заменено с името на потребителя, който искате да изтриете. Само като пример, за да изтриете потребителя АУМ, изпълнете командата, както следва:

sudo deluser-изтриване-начало aun

Това е. Наслади се!

Е Работил За Вас: Robert Gaines & George Fleming | Искате Ли Да Се Свържете С Нас?

Коментари В Сайта: