Всички браузъри имат режим на лично сърфиране. Можете да го намерите както на настолни, така и на мобилни браузъри. Частният режим не прикрива активността ви на сърфиране от вашия доставчик на интернет услуги, но гарантира, че що се отнася до устройството ви, няма останали следи от него. За браузъри, които не поддържат множество профили, частният режим е доста полезен. Ако не харесвате частното сърфиране, можете да го деактивирате в някои браузъри. Имаме кратък урок за това как да деактивирате режим „инкогнито“ в Chrome и тук ще обясним как можете да деактивирате частното сърфиране в Firefox.

Деактивиране на частното сърфиране

За да деактивирате частното сърфиране в Firefox, трябва да редактирате системния регистър на Windows и за да направите това, трябва да имате администраторски права.

Отворете системния регистър на Windows и отидете на следното място.

HKEY_LOCAL_MACHINE Software Policies Mozilla Firefox

Възможно е да не разполагате с ключа Mozilla под ключа „Политики“. Ако случаят е такъв, щракнете с десния бутон на мишката върху бутона Политики и изберете Ново> Ключ. Назовете го Mozilla. След това щракнете с десния бутон на мишката върху клавиша Mozilla, който току-що създадохте, и отново изберете New> Key от контекстното меню. Назовете този ключ Firefox.

Сега, след като регистърът е структуриран по начина, по който се нуждаете от него, щракнете с десния бутон върху клавиша Firefox и изберете New> DWORD (32-bit) Value. Назовете стойността DisablePrivateBrowsing и задайте стойността му на 1.

Ако Firefox работи, затворете го и го отворете отново. Кликнете върху иконата на хамбургера и опцията за частен прозорец няма да бъде посочена с опцията за нов прозорец.

Ако искате да отмените това, т.е. да получите частен режим на сърфиране в Firefox, променете стойността на DisablePrivateBrowsing на 0 в системния регистър на Windows. Като алтернатива можете просто да изтриете стойността на DisablePrivateBrowsing. Не е необходимо да изтривате ключовете на Mozilla и Firefox (ако сте ги създали). Оставяйки ключовете празни, няма да има никакво отрицателно въздействие върху системата ви или как работи Firefox.

Ако използвате този трик, за да деактивирате частно сърфиране за потребител, уверете се, че нямат администраторски достъп или знаят идентификационните данни за администраторския акаунт. Ако го направят, в крайна сметка ще могат да разберат какъв е проблемът и да включат личния режим отново.

Настройката може също да бъде нулирана, ако потребителят деинсталира и преинсталира Firefox. Отново, за да направят това, те ще се нуждаят от административни права. Преинсталирането на Firefox може или не може да рестартира ключа в системния регистър, но ако потребителят използва деинсталиращ софтуер, който също премахва регистъра за свързани файлове, той определено ще отмени направената редакция.

Е Работил За Вас: Robert Gaines & George Fleming | Искате Ли Да Се Свържете С Нас?

Коментари В Сайта: