В iOS 11, Apple добави елегантна функция за разпознаване на лице, чрез която може да открива всяка снимка, която включва определен човек. Това му помага да създава спомени. Можете да го използвате, за да намерите всички снимки на всеки, който често снимате. Тази функция работи автоматично. Тя периодично сканира снимките и актуализира своята база данни. Това не се отнася само за хората, но и за предметите и животните. Например, ако имате много снимки на вашата котка (и обещавам, че правя), можете да търсите приложението за снимки за котки и да ги намерите всички. Единственият проблем с тази функция е, че все още не можете да премахнете хора от снимки. Хайде iOS 12, най-накрая ще можете.

iOS 12 е все още в бета версия, но стабилната версия ще се появи през септември тази година.

Премахване на хора от снимки

За да премахнете хора от приложението Снимки, отворете приложението и докоснете албума „Хора“. Ще ви покаже всички разпознати лица. Докоснете бутона с още опции в горния десен ъгъл.

Това ще отвори меню с множество опции. Докоснете бутона „Премахване от албума на хората“ и потвърдете, че искате да го премахнете от албума.

Всичко това е добро, но в момента няма начин да се отмени това. Ако премахнете някого от снимка, няма начин да ги добавите обратно. Може би това ще бъде поправено до момента, в който стабилната версия на iOS 12 се разгъне, но до тогава, бъдете внимателни кой да премахнете. Това няма да ви спечели място за съхранение на устройството ви.

Няколко други промени, които Apple направи, е, че най-накрая можете да добавите име на лицето, което е идентифицирано. По-важното е, че можете да присвоите лице с контакт от телефона си. Например, ако имате много снимки на майка си, можете да докоснете опцията Име в горната част и да въведете име. Когато въведете името, приложението търси вашите контакти за съвпадение на имена, които можете да изберете.

Функцията „Хора“ е чиста, но не всички в камерата ви трябва да бъдат идентифицирани. За някои хора функцията може просто да бъде досадна и iOS 11 няма бутон за изключване за него. Ако експортирате снимки от вашия iPhone (или iPad) в приложението за снимки на Mac, възможно е информацията за хората да остане на работния ви плот, но това не означава, че ще се синхронизира обратно с вашия iPhone.

Е Работил За Вас: Robert Gaines & George Fleming | Искате Ли Да Се Свържете С Нас?

Коментари В Сайта: