Операционните системи за настолни компютри не са изградени за отделни потребители. Може да имаме лаптопи, които се използват изключително от един човек, но операционната система, която те изпълняват, може да поддържа множество потребители. За всеки потребител, който добавите, се създава отделна потребителска папка и потребителят получава собствени библиотеки и собствени системни настройки, включително тапет, приложения по подразбиране и собствено оформление на менюто "Старт". Множество потребители могат да бъдат вписани в машина на Windows, но можете да излезете от други потребители, без да се налага да превключвате към тях. Ето как.

Изход от други потребители

Отворете диспечера на задачите с администраторски права и отворете раздела Потребители. Разделът Потребители ще ви покаже всички потребители, които в момента са влезли в системата, и колко CPU и RAM използва всеки потребител. Потребителят ви - този, в който сте влезли - също ще бъде посочен.

Кликнете с десния бутон на мишката върху потребителя, който искате да излезете, и изберете опцията „Изход“. От само себе си се разбира, че когато излизате от други потребители на Windows 10, всички приложения, файлове и папки, които са отворени, ще бъдат затворени. Нищо, което не се запазва автоматично, ще бъде изгубено, например ако потребителят има отворен документ на Microsoft Word, функцията за автоматично запазване е единственото нещо, което ще запази работата им.

Ако не искате да минавате през диспечера на задачите, можете също да използвате командния ред, за да излезете от други потребители.

Отворете командния ред с администраторски права или, ако сте администратор, отворете прост прозорец на командния ред и изпълнете в него следната команда;

запитване

Ще бъдат изброени всички потребители, които са влезли в системата в момента. Обърнете внимание на идентификатора, определен за всеки потребител. Ще ви трябва потребителският идентификатор за командата, за да излезете от потребителя.

За да излезете от потребителя, изпълнете следната команда.

изходящ идентификационен номер

пример

излизане 1

С командния ред няма да получите предупреждение, че потребителят, с който се регистрирате, ще загуби работата си, ако не е запазен първо и че всички приложения и папки ще бъдат затворени.

Не забравяйте, че когато излизате от други потребители, те могат да загубят работата си. Колкото и да е зле, няма загуба на чувствителни данни, но това не означава, че трябва да излизате от други потребители само защото можете. Ако сме съвсем честни, потребителят може просто да задържи бутона за захранване и да изключи системата, като подпише всички, така че работата ви е изчезнала така, че да се откажете от други потребители, когато нямате основателна причина да не е най-хубавото нещо за правя на споделена система.

Е Работил За Вас: Robert Gaines & George Fleming | Искате Ли Да Се Свържете С Нас?

Коментари В Сайта: