Всички браузъри имат частен режим на сърфиране, който позволява на потребителите да сърфират в интернет, без да създават запис на онлайн активността си на устройството, което използват. Също така предотвратява проследяването на уебсайтовете ви, автоматично изтича всички регистрирани в сесии уебсайтове и освен това не запазва „бисквитките“. Това е полезно в някои сценарии. По подразбиране не можете да изключите частното сърфиране за браузър, но можете да използвате други хакове, за да преодолеете това ограничение. Ето как можете да деактивирате режим „инкогнито“ в Chrome.

Деактивиране на режим „инкогнито“

Този трик работи в Chrome 68 и Windows 10 1803. По време на писането и двете версии са най-новата, стабилна версия на Chrome и Windows.

За да деактивирате режим „инкогнито“ в Chrome, трябва да редактирате системния регистър на Windows, което означава, че трябва да имате достъп до администраторския акаунт или неговите идентификационни данни.

Отворете системния регистър на Windows с администраторски права и се придвижете до следното местоположение;

Компютър HKEY_LOCAL_MACHINE Software Policies

Тук щракнете с десния бутон върху бутона Политики и създайте нов ключ. Назовете го на Google. След това щракнете с десния бутон върху бутона на Google и създайте друг ключ под него. Дайте име на този ключ Chrome.

Вътре в клавиша Chrome щракнете с десния бутон и създайте нова DWORD (32-битова) стойност. Назовете гоIncognitoModeAvailabilityи задайте стойността му на 1.

Ако Chrome работи, затворете го и го отворете отново. Опцията Новият прозорец в режим „инкогнито“ ще изчезне от менюто на Chrome.

Това ще деактивира режима на инкогнито в Chrome за всички потребители. В Chrome можете да създадете няколко подпрофила и всеки подпрофил да се изпълнява като отделна самостоятелна версия на Chrome. Всичко от историята, акаунта, приложенията и разширенията е отделно, но тъй като това редактиране се извършва на ниво регистър, то ще повлияе на приложението.

За да получите опцията за инкогнито, можете да зададете стойността на IncognitoModeAvailability на 0 или да изтриете създадения от вас ключ.

Тази промяна в Chrome може да бъде отменена от всеки, който има достъп до профила на администратора и знае къде да търси ключа. Може също да се нулира, ако потребителят деинсталира и преинсталира, или възстанови Chrome. Шансовете са тънки, тъй като ключът е създаден от потребителя, но работи, защото Chrome го поддържа, което означава, че има вероятност да бъде премахнат чрез нулиране или преинсталиране.

Ако искате да защитите с парола тази малка настройка, трябва да пазите паролата на администратора. Без администраторски права, потребителят може да може да види, че сте създали стойността на IncognitoModeAvailability, но няма да могат да го изтрият.

Е Работил За Вас: Robert Gaines & George Fleming | Искате Ли Да Се Свържете С Нас?

Коментари В Сайта: