Google+ е втората по големина социална мрежа в света по отношение на активните потребители, но много хора не я използват толкова, колкото прекарват времето си с помощта на Facebook или Twitter. Макар че. можете да спрете да използвате услугата по всяко време, но изглежда, че профилът ви в Google+ автоматично се създава, когато се регистрирате за нов профил. Всички знаем, че социалната мрежа е просто опитът на уеб гиганта да заснеме още малко информация за вас и евентуално да подпомогне рекламния му бизнес и да спечели повече пари. Ето и лек: винаги можете да изтриете потребителския си профил в Google+, като запазите останалите си услуги и приложения на Google непокътнати. В този урок ще ви покажем как да го направите.

Първо, влезте в профила си в Google, като посетите сайта и кликнете върху иконата на потребителския си профил в горния десен ъгъл. Ще се покаже малък прозорец с връзка към потребителския ви профил и опциите за излизане, управление на поверителността и страницата за настройки на профила ви. За да продължите, просто кликнете върху „Сметка“ в това изскачащо меню.

Следващата страница съдържа много различни опции и настройки, свързани с потребителския ви профил в Google, всички от които са разделени на различни раздели. Този, за който се стремим в този урок, се намира в „Инструменти за данни“, така че просто кликнете върху тази връзка, както е показано на екрана по-долу.

В раздела „Инструменти за данни“ се съдържат допълнителни опции за управление на профила ви, например ви позволява да изтегляте данни, свързани с профила ви, или да имате достъп до друга свързана информация. Намерете секцията „Управление на профила“ и кликнете върху връзката „Изтриване на потребителския профил в Google+ и функциите“ до нея.

Това от своя страна ще отвори страницата за потвърждение на изтриването. Ще имате възможността да премахнете така наречения профил в Google. Но преди да пристъпите към пълното премахване на профила от сървърите на Google, си струва да прочетете страницата за информация относно вида на данните, които ще бъдат изтрити и други подробности. Ако често коментирате видеоклипове в YouTube, изтриването на потребителския ви профил в Google+ може да повлияе на профила Ви, тъй като YouTube вече използва потребителския ви профил в Google+, за да ви позволява да си взаимодействате и да публикувате коментари. По същия начин, това може да повлияе на друга подобна информация за профила, но всичко, свързано с профила ви в Gmail, ще остане незасегнато.

След като прегледате цялата информация, можете да превъртите надолу, поставите отметка върху „Задължително“ (и по желание върху „Също така да ме отхвърляте от всеки, когото следя в други продукти на Google“) и кликнете върху „Премахване на избраните услуги“, за да премахнете Google+ профил.

Е Работил За Вас: Robert Gaines & George Fleming | Искате Ли Да Се Свържете С Нас?

Коментари В Сайта: